هزینه ای به نام ایران به کام دولت های توسعه یافته
جهت ارتقای کیفیت خدمات درمانی به بیماران لازم است پرستاران بهخوبی بتوانند بیماران رسیدگی کنند و درد بیماران را بعد از درمان التیام دهند. پس از اجرای طرح تحول سلامت میزان مراجعه به بیمارستان ها افزایش یافت و کمبود پرستاران بیشازپیش احساس شد و پرستاران جهت انجام وظایف خود با مشکلاتی روبرو شدند.
در حال حاضر 150 هزار پرستار در بیمارستان ها مشغول کار میباشند و شاخص تعداد پرستاری، 1.3 نفر به ازای هر هزار نفر میباشد. این در حالی است که این شاخص در اروپا و آمریکا برابر 8 میباشد. متأسفانه باوجود کمبود شاخص تعداد پرستار در ایران، مهاجرت پرستاران در سال جاری به کشور های دیگر 300 درصد افزایش یافته است و سالانه حدود هزار پرستار به کشورهای خلیجفارس کانادا، آلمان و آمریکا مهاجرت میکنند. آدابی، رئیس نظام پرستاری دلیل مهاجرت را عدم توجه وزارت بهداشت به وضعیت معیشت پرستاران می داند. ایشان اختلاف درآمد پزشک و پرستار را در حال حاضر 5 تا 10 برابر می داند. در همین راستا قربانی، نائب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان نیز از اختلاف درآمد پزشکان و پرستاران گلایه نمود و به کاهش این اختلاف تاکید نمود. ایشان معتقد است گاهی وظایف محوله به پرستاران بسیار بیشتر از پزشکان است اما پزشکان درآمد بیشتری از پرستار دارند. عابدینی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان نیز از نظام پرداخت فعلی انتقاد کرد و معتقد است قانون تعرفه گذاری نظام پرستاری بایستی پس از یک دهه اجرا شود تا منابع عادلانه بین پزشک و پرستار توزیع شود. از سوی دیگر وزیر بهداشت به عنوان مجری قوانین در این راستا از کمبود اعتبارات جهت اجرای قانون تعرفه گذاری پرستاران سخن میگوید و اجرا را به زمان تخصیص اعتبار، موکول کرد
بنابراین نظام سلامت با ادامه چنین روندی قطعاً با کمبود پرستار در حوزه درمان مواجه خواهد شد و سرمایهای را که برای آموزش پرستاران خرج میکند به جیب کشورهای حاشیه خلیجفارس خواهد رفت و کامشان شیرینتر از قبل خواهد شد.