همنشین دل

ای همنشین من در این دنیا،تو تمام غم های مرا بخاطر بسپار وهمیشه در اندیشه ات نگهدار و به تاریخ بگو که عده ای همیشه بدنبال حقندونخواهند گذاشت که مستکبران بر مسثضعفان وپابرهنگان حکومت کنند.

۲ مطلب در شهریور ۱۳۹۵ ثبت شده است

در حوزه‌های مختلف جهت یکپارچه نمودن اطلاعات و بهبود عملکرد هر حوزه، از سامانه‌های اطلاعاتی بهره می‌برند. در حوزه سلامت نیز در قانون برنامه توسعه پنجم، وزارت بهداشت به استقرار سامانه اطلاعاتی «پرونده الکترونیک سلامت» موظف شد. در صورت تحقق این سامانه، اطلاعات مرتبط با سلامت شهروندان، از تولد تا پس از مرگ در پرونده الکترونیک سلامت ثبت می‌شود و بدین‌وسیله پرونده‌های درمانی و داروهای مصرفی بیمار قابل مشاهده خواهد بود. دسترسی متمرکز به چنین اطلاعاتی  به پایش، نظارت و استانداردسازی در حوزه درمان و دارو کمک شایانی خواهد نمود. در همین راستا، دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو، تنها راهکار منطقی کردن الگوی تجویز و مصرف دارو را ایجاد پرونده الکترونیک سلامت می‌داند، زیرا می‌توان با استفاده از این سامانه به‌راحتی راهنماهای بالینی را اجرایی نمود. رنجبرزاده، عضو هیات رئیسه مجلس نیز اعتقاد دارد که جهت کنترل تجویز دارو لازم است تا پرونده الکترونیک سلامت راه‌اندازی شود تا از اثرات زیان‌بار مصرف بیش از حد دارو جلوگیری به عمل آید. اسدی، کارشناس شفافیت اطلاعات در حوزه سلامت، معتقد است پرونده الکترونیک سلامت می‌تواند هزینه‌های روی دوش بیمه را کاهش دهد و همچنین خطای پزشکی ناشی از بدخطی نسخه‌ها و عدم آگاهی پزشک از وضعیت بیمار کاهش می‌یابد.

با وجود اینکه مزایای فراوانی برای اجرای «پرونده الکترونیک سلامت» برشمرده می‌شود، اما کماکان این طرحبه صورت کامل اجرا نشده است و در لایحه پیشنهادی برنامه توسعه ششم که اخیراً تقدیم مجلس شورای اسلامی شده نیز، مورد توجه قرار نگرفته است.

ناگفته نماند که در لایحه برنامه توسعه ششم، وزارت بهداشت به اجرای نظام سطح‌بندی خدمات تشخیصی و درمانی بر اساس نظام ارجاع مکلف شده و این درحالی‌ است که اجرای آسان نظام ارجاع در گروِ راه‌اندازی سامانه پرونده الکترونیک سلامت خواهد بود.

 

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۱ شهریور ۹۵ ، ۱۲:۲۴
حامد برزگر

جهت ارتقای کیفیت خدمات درمانی به بیماران لازم است پرستاران به‌خوبی بتوانند بیماران رسیدگی کنند و درد بیماران را بعد از درمان التیام دهند. پس از اجرای طرح تحول سلامت میزان مراجعه به بیمارستان ها افزایش یافت و کمبود پرستاران بیش‌ازپیش احساس شد و پرستاران جهت انجام وظایف خود با مشکلاتی روبرو شدند.

در حال حاضر 150 هزار پرستار در بیمارستان ها مشغول کار می‌باشند و شاخص تعداد پرستاری، 1.3 نفر به ازای هر هزار نفر می‌باشد. این در حالی است که این شاخص در اروپا و آمریکا برابر 8 می‌باشد. متأسفانه باوجود کمبود شاخص تعداد پرستار در ایران، مهاجرت پرستاران در سال جاری به کشور های دیگر 300 درصد افزایش یافته است و سالانه حدود هزار پرستار به کشورهای خلیج‌فارس کانادا، آلمان و آمریکا مهاجرت می‌کنند. آدابی، رئیس نظام پرستاری دلیل مهاجرت را عدم توجه وزارت بهداشت به وضعیت معیشت پرستاران می داند. ایشان اختلاف درآمد پزشک و پرستار را در حال حاضر 5 تا 10 برابر می داند. در همین راستا قربانی، نائب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان نیز از اختلاف درآمد پزشکان و پرستاران گلایه نمود و به کاهش این اختلاف تاکید نمود. ایشان معتقد است گاهی وظایف محوله به پرستاران بسیار بیشتر از پزشکان است اما پزشکان درآمد بیشتری از پرستار دارند. عابدینی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان نیز از نظام پرداخت فعلی انتقاد کرد و معتقد است قانون تعرفه گذاری نظام پرستاری بایستی پس از یک دهه اجرا شود تا منابع عادلانه بین پزشک و پرستار توزیع شود. از سوی دیگر وزیر بهداشت به عنوان مجری قوانین در این راستا از کمبود اعتبارات جهت اجرای قانون تعرفه گذاری پرستاران سخن می‌گوید و اجرا را به زمان تخصیص اعتبار، موکول کرد

بنابراین نظام سلامت با ادامه چنین روندی قطعاً با کمبود پرستار در حوزه درمان مواجه خواهد شد و سرمایه‌ای را که  برای آموزش پرستاران خرج می‌کند به جیب کشورهای حاشیه خلیج‌فارس خواهد رفت و کامشان شیرین‌تر از قبل خواهد شد.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۱ شهریور ۹۵ ، ۰۷:۴۳
حامد برزگر