همنشین دل

ای همنشین من در این دنیا،تو تمام غم های مرا بخاطر بسپار وهمیشه در اندیشه ات نگهدار و به تاریخ بگو که عده ای همیشه بدنبال حقندونخواهند گذاشت که مستکبران بر مسثضعفان وپابرهنگان حکومت کنند.

دیدگاه نهضت آزادی درباره ی هشت سال دفاع مقدس

چهارشنبه, ۴ آبان ۱۳۹۰، ۱۲:۰۸ ب.ظ

جنگ تحمیلی عراق علیه ایران از مسائلی است که نهضت آزادی به آن پرداخته است و همانند دیگر حوادث و اتفاقات دیدگاهی متفاوت تراز امام خمینی (ره) را ارائه می دهند.

مواضع رهبران این نهضت در سه مقطع جنگ تحمیلی قابل ارزیابی است:

1-      از آغاز جنگ تا فتح خرمشهر

در ماه های ابتدایی جنگ نهضت آزادی مواضعش همانند جامعه و مردم بود. از جمله آن می توان مصاحبه ی دکتر یزدی را ذکر نمود ، در این مصاحبه دکتر یزدی گفت: اگر این جنگ ادامه پیدا کند بدون شک باعث سقوط صدام خواهد بود.

همچنین نهضت آزادی بیانیه ای را در 14/7/59 درباره ی جنگ  صادر کردند:

((هموطنان عزیز نبرد اجتناب ناپذیر و تحمیلی با رژیم سرسپرده ی عراق که پس ازسرنگونی شاه و قوام گرفتن جمهوری اسلامی در ایران سخت به وحشت افتاده، به مراحل پیروزی خود نزدیک می شود.))

اما این مواضع فقط در ابتدای جنگ بود یعنی تا سال 59 . بعدها در سال 63 یکی از علل و اسباب داخلی که موجب تهاجم خارجی به سرزمین انقلاب می شود ذهنیات انقلابیون و رهبران درباره صدور انقلاب واز دید خود تندروی آنها می دانند و طبیعی می داند که عراق به ایران حمله کند.

2-      از فتح خرمشهر تا پذیرش قطعنامه

پس از فتح خرمشهر که حزب بعث ناچار به عقب نشینی شده و در اوج ضعف و ناتوانی بود و شروع به ندای صلح طلبی کرده بودند و البته شهرهای ایران هنوز در اشغال عراق بود و عراق به عنوان متجاوز مشخص نشده بودو به نظر می رسید قصد عراق از صلح تجدید نیرو بوده است که مؤید این امر را می توان بعد از قطعنامه 598 دانست که بار دیگر به ایران حمله کرد.نهضت آزادی که در این شرایط طرف عراق را گرفت و استمرار جنگ را از سوی ایرانیان را خلاف منطق قرآن دانست و مهندس بازرگان در سخنرانی های خود با پیش کشیدن جهاد ابتدایی و تمسک ناصحیح به قرآن  ندای صلح  سر می داد و از این به بعد اعضای این تشکل در جنگ حضور نداشتند اما برای آشکار شدن اشتباهات نهضت به فرمایشات امام خمینی (ره) توجهی کنیم: شمایی (عراق) که می گویید صلح طلبیم صلح طلبی شما مثل صلح طلبی اسرائیل است. آتش بسی که صدام می گوید آتش بسی است که به دنبالش آتش است.

البته امام خمینی مواضع نهضت آرادی را در آن زمان بی پاسخ نگذاشت: « اینها توجه به این ندارند که با این اراجیفی که اینها دارند، این ملت تغییر نمی کند. ما را می ترسانید که نمی شود عالم را گرفت، ما داریم از حق اسلام دفاع می کنیم از حق مسلمین دفاع میکنیم ما جنگ نمی خواهیم بکنیم و حالا هم در حال دفاع هستیم.

3-      بعد از پذیرش قطعنامه

این گروه که همواره بر طبل صلح طلبی می کوبیدند، در مواضعی طلبکارانه به مخالفت با قطعنامه پرداختند و حضرت امام در پیامی به مناسب پذیرش قطعنامه درباره ی هوشیاری ملت از جریانهایی نظیر نهضت آزادی به مردم هشدار دادند.

«چه بسا آنهایی که تا دیروز در برابر این نظام جبهه گیری کرده بودند و فقط به خاطر سقوط نظام و حکومت جمهوری اسلامی ایران از صلح و صلح طلبی به ظاهر دم می زدند امروز نیز با همان هدف سخنان فریبنده دیگری مطرح نمایند و جیره خواران استکبار، همانها که تا دیروز در زیر نقاب دروغین صلح، خنجرشان را از پشت به قلب ملت فرو کرده بودند، امروز طرفدار جنگ شوند و ملی گراهای بی فرهنگ برای از بین بردن خون شهدای عزیز و نابودی عزت و افتخار مردم، تبلیغات   مسموم خویش را آغاز نمایند که إن شاء ا... ملت عزیز ما با بصیرت و هوشیاری جواب همه فتنه ها را خواهد داد!»

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۰/۰۸/۰۴
حامد برزگر

نظرات  (۱)

سلام.
ما هم داریم صحیفه کار میکنیم فکر کنم استاد جلسه توضیحات بیشتری بده.جالب بود
متشکرم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی